Zaseden je!

Perspektiva v vezi z zasedeno osebo DA ali NE?

Pisala bom o obeh spolih, čeprav vsi dobro vemo da moški varajo veliko več kot ženske. Ker ne želim biti krivična in samo boljših polovic slačiti do kože, poskusila bom omenjati in ene in druge. Dreznila bom sicer v osje gnezdo, kajti če samo ena oseba, ki je v vezi ( beri iluziji ) z zasedeno osebo odpre oči, namen je dosežen.
Namerno uporabljam besedo “zasedena” ali “zaseden”, ker se tema ne nanaša izključno in samo na poročene. Morda ste ravno vi tista šarmantna in karizmatična oseba, ki se ji on ali ona po njegovih ali njenih besedah dejansko ni mogla upreti, pa vendar. Bolj pomembno kot vaša karizma in vaš šarm je dejstvo, da je njemu oziroma njej:

 dolgčas v zakonu ali vezi,
 da beži pred težavami in odgovornostjo,
da se nenehno poskuša dokazovati in da išče dodaten adrenalin,
da išče potrditev svoje moškosti ali ženstvenosti,
da jim v zakonu ali vezi primanjkuje intimnosti,
da se ne more in ne želi sprijazniti z dejstvom, da je možno kvalitetno preživeti življenje samo z eno osebo.

To so samo nekatera od možnih dejstev. Natočite si čistega vina in se vendarle soočite z realnostjo. Realnost je žal taka, da ste vi v resnici potencialna druga violina in so zelo zelo male možnosti, neverjetno so male šanse, da bo on ravno zaradi vas zapustil svojo ženo ali ona svojega moža. Razumem da je težko sprejeti kruto realnost, toda dejstvo je da tisti ki vara že laže eno osebo in to bi tretji osebi, ljubici ali ljubimcu moralo biti jasno. Torej večina tistih ki varajo, pa pod nobenim pogojem ne mečem vseh v isti koš, toda 95% ljudi ki varajo že lažejo eno osebo in istočasno nekomu drugemu pihajo na dušo, delijo komplimente, nudijo pozornost, ponujajo nežnost, pravljice ipd.

zaseden je

Ali potem resno verjamete, da je taki osebi problem lagati tudi vam ali še celo komu drugemu? Osebe, ki varajo, cedijo med in mleko, trosijo cuker, leporečijo, hvalijo, obljubljajo čudesa in pravljice, kritizirajo partnerja ali partnerko, češ kako nimajo časa, razumevanja in posluha za njih, in na vsak način poskušajo sebe prikazati v vlogi “idealnega ”. Vedeti moramo, če je oseba ki vara zmožna in sposobna lagati nekoga s katerim živi pod isto streho in deli isto posteljo, nekoga ki je oče ali mama njegovih ali njenih otrok, nekoga s kom je prehodil-a del življenjske poti…kaj potem za vraga mislite, kako je potem zmožen ali zmožna lagati šele vam.

Način manipulacije s pomočjo katere vas taka oseba zavlačuje je sladkobesedenje tipa…ti si tako kul, kje si bila ali kje si bil prej, omg. kako me ti razumeš, ti nikoli ne kompliciraš, nikoli ne delaš težav, s tabo je vse tako enostavno in lahko, kaj takega z mojo ženo nikoli nisem doživel (v mislih imam posteljne užitke), z vami mu je vse novo, drugačno, prijetno itd…itd. Skratka, govoril vam bo (beri nakladal) marsikaj in bilo kaj, samo da ostanete pridni, ubogljivi, tihi in seveda ustrežljivi. Vse zgoraj našteto nakladajo predvsem iz drugega razloga in sicer, da si kdaj nebi slučajno začeli kaj domišljati ravno vi.

On oziroma ona poudarja lastnosti, ki jih pri vas sicer res občuduje, ampak na ta način vam ta oseba indirektno tudi sporoča, da vam na misel nebi mogoče prišlo, da slučajno povzročate kakršnekoli težave, kajti isti trenutek bo vajina “romansa” zaključena. Posledično se vi konstantno zadržujete in pretvarjate, ker se ja želite prikazati v najlepši luči, saj je ravno to da ste tako “krasna, pridna, ubogljiva in tiha”, tisto kar ona ali on tako močno pri vas občuduje in ceni. Nočete in ne želite povzročati težav, nočete in ne želite biti takšni kot “un” njen ali “una” njegova, ki jo ima doma.

Kakšna utvara in napaka. Živi pesek iz katerega se boste zelo težko izkopali ven, verjemite. Še ena iluzija, ki vam preprečuje da se soočite z realnostjo je ta, da med tem ko ste njegova ali njena “igrača, popestritev ali dodatna zabava”, vi ste vzporedno tudi največji sovražnik osebi, ki z vašo pomočjo vara. Med tem, ko vi slepo mislite in verjamete da on ali ona “trenutno” ni zmožna ločiti se in biti z vami, v resnici on ali ona zelo dobro ve, kaj pravzaprav hoče in s kom želi biti in ostati. Kdor je prepričan in ve kaj si želi oziroma česar si ne želi, ta v relativno kratkem času zaključi z varanjem partnerja in si izbere novega sopotnika. Kdor zavlačuje in zavlačuje, tudi ta zelo dobro ve s kom želi ostati, toda ta oseba  igra dvojno igro tako dolgo, dokler je to izvedljivo in možno.

Zakaj sem prej omenila “sovražnika”? On ali ona se zelo dobro zaveda, da v primeru da vam morda kdaj film le poči, grozi jim nevarnost kaosa v življenju. Lahko vam na misel pride celo izsiljevanje ali grožnje. Oni imajo vse vnaprej naštudirano. Ker živimo v svetu, ko je relativno hitro možno imeti dokaze o varanju, to je tudi bistven razlog zakaj se oseba ki vara, trudi biti maksimalno sladka in prijazna. In bolj je oseba, ki vara sladka in prijazna, bolj vam pihlja na dušo, več razlogov imate zakaj “morate” biti pridni, mirni in tihi. Kljub temu, da veliko parov v zakonu ali daljših vezah ima težave, vseeno se imajo na nek način tudi radi in verjemite, mnogi ne bodo tvegali svojega zakona ali daljše veze za nekaj tednov, mesecev ali tudi nekaj let pravljice s tretjo osebo.

zaseden je

Večino časa “vsiljivec” drži monologe in mašo.
Dam ti čas, da pustiš ženo oziroma moža do,
Rok imaš do Božiča, do novega leta, do mojega ali tvojega rojstnega dneva itd.,
Kaj sploh jaz počnem v tej zgodbi,
Leta mi minevajo, jaz pa izgubljam čas, voljo in vero,
A me sploh ima rad-a,
Kaj, če ima še kakšno ali kakšnega,
A se bo sploh kdaj ločil-a,
In še bi se kaj našlo.

Dejstvo je, da ves čas vodite nevidno bitko z nekom, ki po vsej verjetnosti nima pojma da vi sploh obstajate.
Resnica je ta, da če se vaš prevarant ni odločil-a za vas v prvih parih mesecih ali največ pol leta, kot kaže se nikoli niti ne bo.
Resnica je ta, da živite v pravljici in iluziji.
In za konec, resnica je ta, da dejansko izgubljate čas in zapravljate mnogo lepih priložnosti, ki jih boste prej ali slej obžalovali.

zaseden je

Skratka, če razmišljate o tem ali bi vstopili v vezo z osebo, ki je poročena ali že v vezi, moj nasvet nikar tega ne naredite. V 95% primerov boste potegnili ta kratko, saj boste igrali vlogo rezervne violine. On ali ona že ima vse kar potrebuje. Ima svoje mirno zavetje in za dodatek si želi občasno imeti tudi vas. Poleg tega, vedno boste na trnih, kaj se bo zgodilo, a se bo sploh kaj zgodilo, spraševali se boste zakaj se nič konkretno ne zgodi. V tovrstni odnos boste vložili sebe, svoje življenje in svojo energijo in po drugi strani bore malo boste dobili nazaj. Zaradi tovrstnega odnosa boste izgubljali živce, izgubljali boste potrpljenje in povsod iskali odgovore, ki vas nikoli ne bodo zadovoljili.

Vsak dan sem priča temu. Zaradi takega odnosa lahko zapravite mesece in celo leta svojega življenja. Iz takega odnosa se boste  zelo težko izkopali ven. Veza s poročeno ali vezano osebo je kot živi pesek. Dalj časa ste v tej vezi, težje boste prišli ven. Poleg tega boste vedno morali biti super, krasni, čudoviti, pridni, mirni in obvezno tihi. Ne želite si imeti takega presinga in grožnje, ki vam bo konstantno visela nad glavo. Veza s poročeno oziroma vezano osebo, nikoli se ne konča dobro. Ne nasedajte zgodbam o tem, kako grozno ženo ali moža imajo doma.

Redki so primeri in malo je tako odgovornih ljudi, ki so končali zakon ali vezo v korist tretje osebe. Ne trdim da jih ni. So tudi taki primeri, ko niso cincali in jajcali, ko niso zavlačevali do onemoglosti in nazaj. Nesrečni ali nezadovoljni v obstoječem odnosu, normalni in odgovorni ljudje, ko spoznajo novo osebo in jo vzljubijo, oni zaključijo staro zgodbo in v relativno kratkem času živijo novo življenje. To je odgovornost do vseh vpletenih.

Moj nasvet, če ste tik pred skušnjavo?

Ne vstopajte v kaj takega, ker je cena zelo velika. Če pa vseeno želite biti v vezi z zasedeno osebo, potem že v štartu pozabite na pričakovanja in sprejmite dejstvo da ste druga ali drugi in da boste po vsej verjetnosti “drugi” tudi ostali. Ne dovolite sebi da ste nekomu rama za jokanje, saj vam tudi on-a sebe ne daje v celoti. Kot prijazni, fini in pridni v tej igri ne boste zmagali, saj eni tako prijazni in fini osebi, vaš dragi šarmer išče nadomestilo. Eno tako fino, pridno in ubogljivo osebo on oziroma ona že vara.
Natočite si kozarec čistega vina, pogovorite se sami s seboj in se v odnos s tretjo osebo ne spuščajte s čustvi. Če ste že v takem odnosu, potem ne vztrajajte predolgo v tem. Na vse skupaj glejte kot na zabavo, saj take “zabave” nudijo bore malo perspektive.

Za rezervacijo in naročilo na poglobljen vpogled in psihološko interpretacijo trenutnih dogajanj v vašem življenju, za vsa vprašanja za katera ne najdete zadovoljivih odgovorov, pošljite sms na 031 706 452.

Ema