Princip duhovnega ogledala

Poskusila bom na najbolj enostaven način razložiti kaj princip duhovnega ogledala pravzaprav pomeni in zakaj smo vsi mi drug drugemu v resnici ogledalo. Ljudje površno razumemo princip duhovnega ogledala in nekateri se res težko sprijaznejo da je temu tako. Tudi sama občasno moram zavestno zabremzati, ko hočem videti kaj mi določena situacija ali oseba sporoča o meni. Ničesar ni zunaj nas. Vedno vidimo in govorimo o sebi in vedno v drugem vidimo sebe. Vedno. Vse kar nas obkroža gledamo, vidimo, slišimo, doživljamo in razumemo skozi svojo prizmo, skozi svoje oči, skozi svoje programe, skozi svoje vzorce iz otroštva, skozi družbene in genetske vzorce, skozi svoja prepričanja, skozi svoje želje.

Princip duhovnega ogledala – Karma je v resnici ogledalo. Kar seješ to žanješ, kar želim tebi naj se zgodi meni in obratno. Tako je in tako bo. Univerzalni zakon pravi, JAZ nisem to kar ti misliš o meni. TI si to kar misliš o meni in kar vidiš v meni.

Princip duhovnega ogledala

Primer:
Če je nekdo škodoželjen, če je nekdo alkoholik ali narkoman to ne pomeni da si ti škodoželjen, da si ti alkoholik, da se ti drogiraš. Kajti nekdo v alkoholiku ali narkomanu vidi osebo ki je izgubila kompas, osebo ki potrebuje pomoč, osebo ki je ranjena in prestrašena, osebo ki se z napadom in škodoželjnostjo brani, osebo ki pije zaradi izgube nekoga ali nečesa, osebo ki se drogira zaradi bega pred odgovornostjo, pije ali se drogira zaradi globokih in nevidnih občutkov zavrnitve in lastne ranjenosti ipd. Nekdo drug v alkoholiku ali narkomanu vidi človeško zgubo, lopova in kriminalca, lahko vidi osebo, ki za njegove pojme ni vredna popolnoma nič.

Ta nekdo vidi v alkoholiku ali narkomanu totalno neodgovornega človeka in osebo vredno vsakega obsojanja. Torej, kdo smo mi v resnici, povemo o sebi takrat ko komentiramo druge ljudi. Drugi so ogledalo tega kar smo mi, saj nam ravno drugi ljudje zrcalijo našo lastno sodbo, našo lastno nestrpnost, nesprejemanje sebe, slabo samopodobo, zlobo in še marsikaj drugega. Zato so nam naši otroci in starši, naši sorodniki in partnerji največji učitelji in naša največja ogledala. Kdor je prepričan da je razsvetljen, naj se zapre za en teden v eno sobo z svojimi starši, otroci ali partnerjem.

Obsojanje drugih da nekaj delajo zaradi pohlepa in denarja, je samo pokazatelj da vi tako vidite. Ta način razmišljanja pokaže vaše misli in prepričanja, pokaže da vi ne poznate in ne verjamete v poštenje, da vi ne verjamete v srčnost in nagrado za doprinos svetu in drugim ljudem. Oseba, ki rada obsoja in etiketira druge ljudi da so to ali ono, to pomeni da je TA oseba bila in verjetno je še vedno obsojana in etiketirana s strani določenih ljudi, zato ta vzorec vztrajno in kar naprej ponavlja. Kako bi lahko bilo drugače, saj drugega kot obsojati in etiketirati ta oseba ne pozna. Vse dokler se ne naveliča svoje “perfekcije in popolnosti”, ki se konstantno manifestira v ogledalu njenega življenja.

Pa nič zato, če nismo vedeli. Ko bomo pripravljeni, ko bomo dozoreli, ko se bomo naveličali in utrudili, prej ali slej bomo začeli spreminjati svoj pogled, svoje mnenje in delovanje. Lahko je vsak trenutek točka zavedanja da je potrebno začeti spreminjati sebe, če želimo spreminjati svoj svet, svoje življenje in svojo realnost. Težko je to priznati samemu sebi in še težje je to sprejeti predvsem ko živiš v kaosu, ko živiš v pomanjkanju, ko živiš v bolezni in nerazumevanju z drugimi ljudmi.

Princip duhovnega ogledala

Težko je, ni pa neizvedljivo in nemogoče.

Bližnjic preprosto ni. Težava je v tem, ker se nam enostavno ne da ukvarjati s seboj. Nekateri pravijo da nimajo časa, nekateri pravijo da pozabijo, nekateri bodo začeli od jutri, od drugega tedna, nekateri to vse tako ali drugače poznajo, nekaterim je pretežko ali celo prelahko da bi bilo res. ResnicA pa je, da so nekateri ljudje leni in nezainteresirani. Ne verjamejo univerzalnim resnicam, ki so po njihovem mnenju nakladanja za naivne. Nekateri grozijo in napadajo in po njihovem mnenju svarijo pred šarlatani ki ljudem pulijo denar, drugi kupujejo raznorazne pripomočke in amulete v želji da si izboljšajo kvaliteto življenja, nekateri plačujejo raznoraznim vračem bajne vsote denarja, nekateri kličejo nas vedeževalce, astrologe in karavana gre naprej.

Ker se nič ne spremeni brez da bi se globoko zazrli v sebe, ker se nič ne spremeni brez da bi prezračili svojo notranjost, brez da bi se iskreno pogovorili sami s seboj, sledi nov val kritik in obsojanj. Nič se ne spremeni in se tudi ne bo dokler si ne nalijemo čistega vina, dokler se ne postavimo pred svoje ogledalo in si za začetek priznamo, da morda pa le nismo tako perfektni in popolni kot mislimo da smo. Dokler sami ne zavihamo rokave in začnemo odmetavati svojo notranjo nesnago, dokler se ne začnemo notranje tuširati, dokler ne začnemo odpuščati in prositi, dokler ne začnemo spreminjati sebe. Zastonj vsi amuleti in pomagala tega sveta, zastonj vsi astrologi in vedeževalci, zastonj vsi zdravilci in terapevti.

Nekateri ljudje celo v angelu najdejo pomanjkljivostI, drugi v vsakem “lopovu” ali prevarantu najdejo nekaj dobrega.

Za rezervacijo in naročilo na poglobljen vpogled in psihološko interpretacijo trenutnih dogajanj v vašem življenju, za vsa vprašanja za katera ne najdete zadovoljivih odgovorov, pošljite sms na 031 706 452.

Ema