DESTRUKCIJA IMENOVANA “ZAMERA DO OČETA”

Če je vaša prva misel “to ni zame”, predlagam da ne hitite in prehitro sklepate, kajti mogoče boste na koncu vseeno presenečeni. Oče je predvsem za nas ženske najbolj pomembna oseba v našem življenju. Oče je naš prvi vtis na podlagi katerega kasneje izbiramo partnerja, moža in očeta svojih otrok. Zato se je koristno zavedati dejstva, da kakršnakoli zamera do očeta lahko vpliva na naša življenja v odrasli dobi in nam povzroča različne nepotrebne nevšečnosti in težave. Predno bom v nadaljevanju omenila možne posledice zamere do očeta, zaželeno je da vsaj dopuščate možnost da je nekaj na tem, v nasprotnem primeru je osebno za vas branje res nesmiselno.

Za začetek si priznajte da je vaš oče vsaj kdaj pa kdaj bil nekorekten do vas, mogoče vas je oče namerno ali nenamerno prizadel in mu nekaterih  stvari preprosto niste pripravljeni in sposobni odpustiti. Marsikdo med nami iskreno verjame da ni jezen na očeta, toda v energiji mnogih ljudi s katerimi delam, vidim veliko tega kar je očem skrito in prikrito in kar se tako izrazito odraža na področju vseh vrst odnosov, predvsem v odnosih z intimnimi partnerji.

DESTRUKCIJA IMENOVANA

DESTRUKCIJA IMENOVANA “ZAMERA DO OČETA” -kakšne posledice lahko ima zamera in jeza do očeta, če jo ne prepoznamo, ozavestimo in odpustimo?

1. Zamera zaradi pomanjkanja očetove pozornosti in na splošno premalo prisotnosti očeta v našem otroštvu.
To pomeni da je oče bil premalo prisoten v družinskem okolju, da nam oče ni nikoli posvečal svoje pozornosti, da ga niso zanimale naše otroške stiske, naša nezadovoljstva ipd. Na tej točki nas že praktična uporaba različnih psihološko – duhovnih tehnik vrača v zgodnje otroštvo, v nas oživlja spomine na globoko potisnjene zamere in bolečine in nam v prvi vrsti pomaga ozavestiti zamero do očeta. Odrasla oseba ki ji oče kot otroku ni namenjal nič ali zelo malo časa, pozornosti, skrbi in ljubezni, ta oseba se že v zgodnji mladosti in tudi kasneje v odrasli dobi nikjer ne počuti zaželeno, ljubljeno in sprejeto.

To so osebe, ki kronično pomanjkanje ljubezni in pozornosti poskušajo nadoknaditi z vsakim potencialnim partnerjem ki jim pride nasproti. To so osebe, ki podzavestno hrepenijo po tem da sami sebi dokažejo da so tudi oni lahko sprejeti in ljubljeni, da tudi njim pripada pozornost in ljubezen, da si tudi oni zaslužijo vse najboljše, pa čeprav nekje globoko v sebi in svoji podzavesti sami tega ne verjamejo. Konstantno hlastanje in hrepenenje po ljubezni in sprejemanju, neozaveščeno osebo pelje v različne drame na področju vseh vrst odnosov.

Travma iz otroštva, ki je posledica očetove neprisotnosti in nezainteresiranosti za lastnega otroka v osebi aktivira strah pred osamljenostjo, zato je ta oseba pripravljena na partnerstvo bilo s kom. Ta oseba v partnerskem odnosu pristaja na vse samo zato da ji ni potrebno biti sam-a. Edini korak, ki osebo lahko potegne iz začaranega kroga nesrečnih odnosov je zavestno poglabljanje v sebe, iskreno sprejemanje očeta takšnega kot je bil ali tudi je, in nujno potrebno odpuščanje in sebi in očetu.
.
2. Zamera zaradi krutosti

V kolikor je oče bil in je še okruten in zloben do nas ali naše mame, v nas se nabira ogromna količina jeze in besa do očeta, kar čez čas preraste v za nas življenjsko nevarno stanje. Posledica vsega tega je, da v želji da najdemo partnerja ki je čisto nasprotje našega očeta, mi v svoje življenje podzavestno privlačimo večinoma okrutne in zlobne ljudi. To pa zato, ker se je v naši podzavesti formirala slika prvega moškega v našem življenju, slika našega očeta točno takšnega kot je bil ali je še vedno takšen. Ob pomisli da je partner lahko okruten in zloben kot je bil naš oče, občutimo in doživljamo močan strah. Občutek strahu in nemoči se podzavestno jača in povečuje, zato nam univerzum že po zakonu privlačnosti dostavlja partnerje ki so čista kopija našega očeta. To se bo na žalost ponavljalo toliko dolgo, vse dokler strahu in odpora znotraj sebe ne ozavestimo in ne odpustimo.

3. Zamera zaradi omejevanja svobode ali pretirane zaščite.

Čisto nasprotje prvi zameri zaradi pomanjkanja očetove pozornosti. Če smo v otroštvu bili “pretirano” omejeni in zaščiteni s strani očeta, z odraščanjem se v nas prej ali slej sproži močna želja in potreba po svobodi in neodvisnosti od drugih ljudi. Posledice velike in močne podzavestne želje po svobodi in neodvisnosti se odražajo povsod okoli nas. To je eden od razlogov zakaj mnogi med nami ne uspevajo ostati v normalnem partnerskem odnosu. Notranji konflikt je premočen. Po eni strani si zavestno želimo biti ob nekom in z nekom, med tem ko po drugi strani od tega podzavestno bežimo.

Predispozicija da se vzpostavi zdrav in kvaliteten partnerski odnos je, transformacija zamere do nekoč pretirano skrbnega in zaščitniškega očeta. Vse poti vodijo k sprejemanju in odpuščanju, zato sami izbiramo ali bomo še naprej živeli v jezi in zameri ali bomo za spremembo rajši izbrali sprejemanje, razumevanje in odpuščanje.

Za rezervacijo in naročilo na poglobljen vpogled in psihološko interpretacijo trenutnih dogajanj v vašem življenju, za vsa vprašanja za katera ne najdete zadovoljivih odgovorov, pošljite sms na 031 706 452.

Ema