Ciganke, kot jih ljubkovalno imenujemo v svetu prerokovanja, zaslužijo veliko več, kot se jih na splošno doživlja in razume. Zmotno mnenje večine ljudi, tudi med nami vedeževalci je, da so Ciganske karte predvsem orodje za zabavo in šele za tem pride na vrsto napovedovanje prihodnosti oziroma vedeževanje. Ciganske karte nudijo veliko, veliko več od tega.

Ciganke vam lahko dajo nasvet, ko vam je ta najbolj potreben, lahko vam dajo uteho, da sprejmete tisto, česar ne morete spremeniti in v kolikor ste zares iskreni v želji, da želite postati boljši človek, vam ravno Ciganke lahko pokažejo kako to dosežete.

Ciganske karte so dolgo prisotne na našem prostoru in do tega trenutka še nikomur ni uspelo odkriti njihovega pravega porekla, niti avtorja oziroma avtorice.

Ni podatka kdo je avtor teh prelepih kart, ni podatka od kod izvirajo, niti ni podatka kako in na kakšen način so prišle na naš prostor, čeprav so ugibanja, da naj bi jih po svetu razširili ravno Romi (cigani). Zaenkrat je vse našteto o Ciganskih kartah samo uganka.

Na podlagi slik na kartah lahko sklepamo, da so nastale nekje v drugi polovici 19. stoletja.

Še ena med mnogimi ugankami o Ciganskih kartah je, da sami motivi na kartah nimajo praktično ničesar skupnega z Romi oziroma cigani, celo nasprotno.

Poznavalci Ciganskih kart kvečjemu lahko opazimo, da so na kartah prikazane figure oseb, ki s svojim stilom oblačenja spadajo v velike evropske prestolnice s konca 19. stoletja.

Med drugim sklepamo tudi, da je bil avtor Ciganskih kart visoko izobražena in modra oseba, ki je zelo dobro poznala tako simbole kot tudi življenje samo. Simbolika 36-ih Ciganskih kart prodira v najgloblja področja psihe in človeškega duha, zato se spontano poraja vprašanje, kako pametna in modra je bila oseba, ki je Ciganske karte oblikovala.

Neznanemu avtorju čudovitih Ciganskih kart se verjetno niti sanjalo ni, da bodo njegove karte prišle v roke Romom (ciganom), ki imajo v krvi dar za prerokovanje in napovedovanje prihodnosti in da se bodo karte posledično z Romi razširile po celem svetu. Karte so Romom postale sredstvo za služenje denarja in preživetja z nečim, kar je njim, Romom, položeno v zibelko.

Ciganke (Romkinje) so svojo veščino tolmačenja in prerokovanja iz kart prenašale iz roda v rod. Tako so karte “neznanega “avtorja iz ene od evropskih prestolnic v drugi polovice 19. stoletja dobile svoje novo ime, “Ciganske karte”.

Naziv “Ciganske karte ” je ostal, medtem ko se o avtorju in poreklu kart zaenkrat še vedno nič ne ve.

Omenila bi, da se lahko zgodi, da greste k nekomu na vpogled/prerokovanje in ta oseba svoj špil omenjenih Ciganskih kart imenuje “Sudbinske karte ” ali “Ciganski tarot”. Oboje je pravilno, kajti oba naziva sta samo druga imena za špil čudovitih “Ciganskih kart”.

Za rezervacijo in naročilo na poglobljen vpogled iz ciganskih kart ali tarota in psihološko interpretacijo trenutnih dogajanj v vašem življenju, za vsa vprašanja za katera ne najdete zadovoljivih odgovorov, pošljite sms na 031 706 452.

Ema