Zen Tarot nikakor ni tradicionalni tarot, ki je samo eno med mnogimi orodji, ki se uporabljajo za vedeževanje oziroma napovedovanje prihodnosti. Osho Zen Tarot je to in še mnogo več.

Zen Tarot karte so enkraten in natančen pokazatelj stanja zavesti in zavedanja spraševalca v smislu njegove vibracije in prepričanj na splošno.

Vpogled v Zen Tarot brez dvoma pokaže vaše razumevanje v trenutku tukaj in zdaj. Pokaže kako “visoko” vibrirate, kakšna so vaša prepričanja, kaj pri sebi bi morali spreminjati in kaj bi nujno morali začeti odpuščati. Zen Tarot jasno pokaže kaj sledi, če navodil, ki jih prejmete od Mojstra Zen Tarota, vendarle ne upoštevate.

Zen Tarot karte so ustvarjene za vpoglede s posebnim namenom. Ta namen je prebuditi Budo v vsakem od nas. Po Oshojevih besedah ni potrebe po čaščenju Bude. Po Oshojevih besedah je absolutno možno postati Buda sam. Za začetek zadostuje, da se vsaj potrudimo in približno poskušamo približati Budi v sebi.

Torej, vsem nam bi moralo biti prioritetno, da se z vsemi močmi posvetimo nalogi prebuditve (prebujenja).

Poanta ni konstantno slediti drugim, temveč razviti lastno notranje zavedanje ki v vsa naša dejanja uvede kvaliteto luči, ljubezni in razumevanja. Osebnostno in duhovno dvigniti zavest in zavedanje na višjo raven.

Vpogledi z Zen Tarotom in moja spoznanja skozi večletne izkušnje:

Dalj časa opažam, vidim in se zavedam, da večina ljudi živi v spominih na preteklost in v pričakovanjih na super, krasno in obetavno prihodnost. Vedno znova ugotavljam, da večina spraševalcev išče v resnici “izgovore” namesto pravih in iskrenih odgovorov. Večina ima velika pričakovanja a so v zameno pripravljeni bore malo ali prav nič storiti, da se njihova pričakovanja manifestirajo oziroma uresničijo.

Samo peščica posameznikov se je pripravljena dotakniti dimenzij sedanjosti. Samo redki posamezniki so pripravljeni izstopiti iz uma, sveta ambicij in tekmovalnosti. Samo peščica posameznikov je pripravljena svoja doživetja, resnična spoznanja in dojemanja, deliti tudi z drugimi.

Tarot obstaja na tisoče let in morda še celo več. V času starega Egipta so podobe tarota uporabljali kot skrite kode za prenos znanja.
Čez čas se je tarot začel uporabljati kot pripomoček za napovedovanje prihodnosti in pridobivanje skritih “okultnih” informacij z različnih področij življenja.

VRNIMO SE NA ZEN TAROT, BISTVO TEGA ZAPISA.

Sama osebno sem skozi izkušnjo na lastni koži doživela vsako od 78 kart Zen Tarota. V srcu in duši sem občutila vso modrost in resnico, ki ju Zen Tarot sporoča. V zavesti sem dojela in sprejela dejstvo, da se učenje, osebnostna in duhovna rast v bistvu nikoli ne konča. Posledično sem prišla do spoznanja, da je Zen Tarot moja velika ljubezen, ljubezen do starodavne modrosti, ki raztaplja še tako trdovratna obzidja naših prepričanj. Predanost in spoštovanje modrosti Zen Tarota me je zasidrala v sam epicenter mojega poslanstva.

Osredotočila sem se za prenos edinstvene modrosti Zen Tarota, vsem ki stopijo v kontakt z menoj. Prenašam duhovno tradicijo, ki je prestala preizkus časa. Spoznala sem, da je ta modrost vsekakor primerna tudi za sodobnega človeka.

Sodobni človek je na polno preobremenjen z zastarelimi tradicijami preteklosti in stiskami modernega življenja. Odrešitev je v prvi vrsti globok očiščevalni proces saj šele zatem na vrsto pride brezmiselno, sproščeno stanje duha in telesa.

Moje delo in naloga je aktivirati transformacijo posameznika, sprožiti preobrazbo pri tistih, ki so pripravljeni zaključiti s starim življenjem. Aktivirati spremembo v tistih, ki so se pripravljeni roditi v nekaj novega. V nekaj česar si sami niti predstavljati ne morejo.

Redki so posamezniki, ki so dovolj pogumni za take korake. Za začetek vsaj dopuščajo možnost, da je sprememba možna, ne obsojajo in kritizirajo. Redki posamezniki so pripravljeni na to pot, kajti že prvi korak zahteva pogum in odločnost.

Prepričana sem in iz lastnih izkušenj govorim, da ima vsak človek možnost in sposobnost doseči razsvetljenje in svobodo od utvar, ki so produkt ega (uma).

Ni dovolj izvrševati določene obrede katerih koli učiteljev, gurujev ipd. Ni dovolj slediti vzorcem drugih, pa če so še tako opevani in uspešni. Zlata vredna je budna in neobsojajoča pozornost do svojih lastnih misli, čustev in dejanj.

Korak k spremembi je že dopustiti možnost, da ima celo bolečina in razočaranje v ljubezni svoje mesto na poti odkrivanja, kdo v resnici smo.

Branje kvalitetnih knjig pomaga razširiti naše omejeno znanje o sistemih prepričanj in psihologiji sodobnega človeka.

Zen Tarot je pot, ki vodi k duhovnemu iskanju sodobnega človeka. Ta pot ni utemeljena na intelektualnem razumevanju. Je preizkušena in doživeta v mojem lastnem življenju.

Zen Tarot je spodbujanje posameznikov, da poiščejo vrata, ki vodijo iz sveta preteklosti, sveta iluzij in pričakovanj o super, lepi prihodnosti. Pomembno je odkriti resnico o večnosti in to resnico začeti živeti v praksi.

Zen Tarot ni tolažba za vaša moreča vprašanja. Zen Tarot ni filozofija. Zen Tarot ni lepa obleka, ki si jo kupite in se v njej razkazujete naokoli. Zen Tarot je čisto vino. Zen Tarot je odločitev, da bomo sneli rožnata očala in videli sebe v  pravi in iskreni luči. Kakršna koli ta resnica je. Je edina resnica, ki v danem trenutku obstaja.

Zen Tarot je prvi korak v smeri zaključevanja, dokončevanja in obračanja novega lista v vašem življenju. Zen Tarot je smrt starega in rojstvo novega.

Z branjem tega besedila ste naredili že prvi korak na poti lastnega prebujenja.

Za rezervacijo in naročilo na poglobljen vpogled in psihološko interpretacijo trenutnih dogajanj v vašem življenju, za vsa vprašanja za katera ne najdete zadovoljivih odgovorov, pošljite sms na 031 706 452.

Ema