Emocije oziroma čustva, ki se z leti kopičijo in od znotraj razžirajo naše fizično in duhovno telo

Vzroki vseh fizičnih bolezni so mnogo globlji, kot si ljudje lahko sploh predstavljamo. V veliki meri so odvisni izključno in samo od nas samih. Nemalokrat je popolno ozdravljenje osebe lahko zelo hitro, če le oboleli začne delati na kontroli in preobratu svojih slabih misli in čustev. Zagotovo se na ta način bolno fizično telo pozdravi veliko prej kot z uživanjem ogromne količine zdravil, ki jih predpisuje moderna medicina. Strahovi, zavist, sovraštvo, ljubosumje, ponos, laganje, pohlep, zavist, zamera in še mnogo podobnih čustev so izključno in samo produkt lastnega “EGA oziroma UMA”, ki vsa našteta strupena čustva ustvarja sam in se posledično z njimi tudi hrani.

Ko odvržemo negativna čustva iz sebe, pride do notranje praznine in utrujenosti, ki je posledica vloženega lastnega napora, da odpustimo nekaj, kar je močno zasidrano znotraj nas in si je ustvarilo cono udobja. Po drugi strani, če negativna čustva zadržujemo znotraj sebe, se ta nalagajo in kopičijo in prej ali slej začnejo “jesti” telo od znotraj.

Emocije – Kako prepoznati trenutek, da nas znotraj nekaj žre in kaj narediti v tem primeru?

Odgovor je zelo preprost. Živeti v skladu z univerzalnimi božanskimi zakoni, ki vsekakor obstajajo enako tako kot obstajajo zemeljski zakoni. Vsi zelo dobro vemo kaj sledi, če kršimo zemeljske zakone. Kaj se zgodi, če prevozimo rdečo luč na semaforju, ker jo po zemeljskih zakonih ne smemo. Enaka pravila so “tam zgoraj”. Če je splošno znano, da je strah iluzija in produkt negativne energije oziroma našega ega, potem bi nam vsem moralo biti jasno, kakšne so posledice, ko smo prestrašeni, jezni, v zameri, žalostni, zavistni ipd.

Po (TKM) tradicionalni kitajski medicini je bistvenega pomena sledeče:

1. Izogibati se premočnim čustvom, kajti ta čustva črpajo energijo telesa in ovirajo nemoteno delovanje notranjih organov.

2. Ne hiteti, kajti vse se dogaja ob pravem času in z višjim namenom.

3. Vsakodnevno biti fizično aktiven, paziti kakšno hrano, pijačo in ostale substance vnašamo v svoje fizično telo.

Emocije

Emocije – Zakaj naj bi se vsakodnevno izogibali premočnim čustvom?

TKM za sedem najbolj bistvenih čustev šteje: veselje oziroma radost, bes oziroma jezo, žalost, nervoza ali pretirano razmišljanje, obup, strah in stanje šoka. V normalnih okoliščinah in z zmerno intenziteto izražanja, zgoraj našteta čustva načeloma ne povzročajo bolezenskih stanj. Vendar zaradi dolgotrajnega psihičnega vznemirjenja ali nenadne ostre psihološke travme spremembe občutenj postajajo nekontrolirane in postopoma pripeljejo do motenega normalnega pretoka energije v telesu. Rezultat motenega pretoka energije v telesu, standardna klasična medicina ponavadi imenuje “notranje poškodbe”, “stres”, »brez diagnoze” ipd.

Vse zgoraj našteto je posredno ali neposredno povezano z notranjimi organi, kar zopet posledično vodi do kaosa v cirkulaciji energije. Splošno znano je, da je intenziteta izražanja čustev od osebe do osebe drugačna. Znano je tudi, da že po naravi agresivni, nervozni in jezni ljudje bolj pogosto zbolevajo kot ostali.

Emocije

Emocije – Kako čustva vplivajo na notranje organe?

1. Veselje oziroma radost= pozitiven faktor, vendar če je preveč intenzivno in dolgotrajno, negativno vpliva na organ srca in ga tudi prej ali slej poškoduje. Preveč radosti odvzema energijo srcu, ki zaradi prevelike doze veselja oziroma radosti začne pešati.Tukaj bi lahko dodali tudi “negativno zadovoljstvo”. Primer, občutiti zadovoljstvo ko drugemu škodujemo, ravno tako poškoduje osebo, ki ob tem nezdravem čustvu uživa.

2. Jeza škoduje organu jeter. Ko se oseba razjezi, vname ogenj v jetrih in jetra posledično delajo na polno obremenjena. Jeza kot čustvo se razbohoti po telesu, kar rezultira s poškodbo oči in na dolgi rok poslabšuje vid, pogosti so tudi glavoboli in migrene, vrtoglavice ipd.

Osebe, nagnjene k izpadom jeze, imajo pogosto predispozicije za bolezni srca in ožilja.

3. Depresija oziroma žalost poškoduje organ pljuč. Pretirana žalost in razočaranje zmanjšujeta kapaciteto pljuč, na kar nas najbolj pogosto opozori navaden kašelj. Organi reagirajo takrat, ko je energija drugačna od tiste, ki so jo naši organi navajeni.

4. Nervoza in pretirano razmišljanje, tuhtanje in mozganje škoduje slinavki. Oseba ki je preveč v glavi, konstantno razmišlja in tuhta, ponavadi tako ali drugače razmišlja o negativnih in slabih stvareh, ob vsem tuhtanju in razmišljanju obremenjuje slinavko in želodec. Energija je v zastoju, kar dodatno rezultira tudi v poslabšanem delovanju prebavnega trakta.

5. Strah je negativno čustvo, ki poškoduje organ ledvic. Veliko strahu v človeku na dolgi rok med drugim pripelje do nezmožnosti zadrževanja blata in vode.

Strah ni nič drugega kot star program, na podlagi katerega vsakodnevno reagiramo. Naša osebna odločitev je, ali se mu bomo vsakodnevno predajali ali se bomo odločili za spremembo in strah zamenjali s pogumom in si nikoli več ne bomo dovolili biti prestrašeni. V večini primerov, ko se oseba energetsko ojača in se znebi velike količine strahu, nastopi močna jeza, predvsem iz razloga, ko se soočimo sami s seboj in pridemo do spoznanja, na kaj vse smo skozi življenje pristajali zaradi strahu.

6. Nenadni šok v plus ali minus, pripelje do stanja ko ohromi tudi srce, ki se praktično nima na kaj opreti, duh v telesu se nima komu pridružiti in posledica je čustveni nemir in zmedenost.

K strupenim negativnim čustvom, lahko dodamo še zavist, krivdo, zamero, sebičnost ipd.

Glede na to, da so naši vitalni organi povezani z duhovnim svetom in univerzalnimi energetskimi zakoni, imajo alternativne metode pomoči za cilj ponovno vzpostaviti ravnotežje v telesu in obenem istočasno vzdrževati telesno in duhovno moč. Eno skozi drugo.

Emocije

Emocije – Zaključek

Ko bilo kateri organ ne dobi dovolj energije, se fizično stanje tega organa poslabša in sam organ posledično vedno težje izraža “specifiko”, povezano s tem organom. Torej bolna neravnovesja normalnih funkcij notranjih organov povzročajo vedno in izključno negativna čustvena stanja.

 

Za rezervacijo in naročilo na poglobljen vpogled in psihološko interpretacijo trenutnih dogajanj v vašem življenju, za vsa vprašanja za katera ne najdete zadovoljivih odgovorov, pošljite sms na 031 706 452.

Ema